Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bizalom: válaszadás a Szentléleknek

2012. augusztus 15. 03:00 - janosh

 „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” (Filippi 4:13)

Isten azt szeretné, ha megbíznál az ő vezetésében, ezért küldött neked egy Vezetőt.

Amikor hívővé lettél, Isten beléd helyezte az ő Szentlelkét és azóta is arra tanít, hogy képes légy a Szentlélek tanácsát meghallani és válaszolni is tudj arra. A Szentlélek a Vezetőd, valaki,, aki mindig veled jár az úton. Ismeri az út minden lépését, tudomása van az áldásokról, és a leselkedő veszélyről is. Tudja merre jártál és az is, hogy merre mész; de ugyancsak ismeri a számodra legmegfelelőbb utat is.

Fontos, hogy mindezt megértsd, mert Isten nem szeretné, hogyha nélküle terveznéd meg az utadat. Igazából az általad végzett misszió módja és sikeres is csak Istentől függ. A te felelősséged az, hogy mindenben az ő vezetését keresd és megtalálva azt, engedelmeskedj az ő utasításainak.

A te dolgod az, hogy „bízz az Úrban teljes szívedből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Példabeszédek 3:5-6). Nem szükséges tudnod mindennek az okát, és nem szükséges az sem, hogy mindent jó előre megtervezz a missziód során. Egyedül arra van szükséged, hogy bízz és engedelmeskedj.

Beszéljünk róla:

Isten azt mondja „Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.” (Zsoltárok 32:8) Gondolkozz el azon, hogy mikor érezted legutóbb azt, hogy a Szentlélek vezetett?  Hogyan működik a Szentlélek a te életedben, és hogyan mutatja meg, hogy melyik utat válaszd?

Utal-e valami az életed bármely területén arra, hogy ott saját magad vezetője vagy, ahelyett, hogy egy tapasztalt Vezetőre, a Szentlélekre hallgatnál? 

(Daily Hope by Jon Walker, 2012.08.08)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása